Kehadiran x diundang.. Pergi x dilarang...

salam..

Trima kasih coz korg passing trough aknyer blog.. walau x de papepon.. jz ad karya2 hsil seni jiwa ak yg terpndam neh je.. haha.. anyway.. hopefully dpt enjoy n dpt share knowledge brsama2.. yg bruk jdkn pngajaran.. yg baik amal2kn la..

Dlm blog ak neh mcm2 ad.. mostly a part of my life ,copy content dri blog org(hehe.. jgn mare..) n my ideaology yg ntah btul atau x.. klu slah.. jgn mlu2 la tego.. xde org yg perfect dlm dunia neh tau..

Thursday, July 15, 2010

rindu-rinduan...

salam...
     apa khabar blogger sekalian.. sudah lama aku x update blog ni.. entri kali ini aku buat khas utk rkan2 aku yg skrg ni sbuk je melangsungkan perkahwinan di kampung.. hoho..

     anyway.. aku nak bercerita psal pngalaman aku ni.. pernah x kita terfikir perbezaan bila bercinta dan selepas bercinta.. or sblum berkahwin dan slepas berkahwin... hehe.. analogi nye lbih kurang sama la kan.. jom kita explore ayat2 power lepas kahwin ni...


haa... pohon sume2 yg berkenaan fikir2kan la pe yang terbaik utk mnjaga hubungan antara dua jiwa yang telah di ijab kabulkan tu.. bkan snang tau bila di ijab kabulkn tu.. bgai satu gunung jatuh atas bahu.. dush2.. berat ooo.. tanggungjwab tu..  "smakin usia kita meningkat,semakin besar tanngungjwab kita", semakin ramai bini semakin byk lak alasan.. hoho.. tu selingan je.. hehe..

sebelum kahwin slalunya sume nmpak indah.. tp bila da kawin.. sume yg bruk kne komplen.. haha..
ini kenyataan.. sblum kawin kita cuba sedaya upaya menerima BELIAU yg kita syg(ayat sokongan utk kaum adam).. tp lpas kita kawin.. kita klu boleh ingin Si Dia mengikut cara hidup kita.. dengan lbih tebat kita ingin ubah Si Dia menjadi lbih baik dri sbelumnya(ayat sokongan utk kaum hawa).. namun.. masing2 ingin mencipta kebahagian bersama dalam kehidupan... lumrah kehidupan.............

P/s : Terimalah pasangan anda seadanya.. tiada org yg perfect nmun amalkn la Amar ma'ruf nahi mungkar dalam perhubungan serta diisi nilai cinta kpdNYA.. Nsyaallah berkekalan.. sgala musibah hadir.. ada hikmahnya..

5 comments:

belia bangkit said...

ble mase lak ko update neh?aku tgk elok je ko pensan atas katil

min said...

haha.. aku gunakn kuasa misteri aku la..

sugar2 kapas strawberry said...

biasala..pantai bole berubah.inikan pula manusia.

Tupai Karan said...

haih.. bila da kawen nti tau la.. ekceli nak umah tangga bahagia kena 2-2 pihak mainkan peranan.. pastu masalah2 baru timboi da tak sama ngan waktu bujang, da kawen complicated skit, otak serabut, tu faktor kaseh sayang tak tertunjuk da.. hehe komen cam expert

Jejaka Desa said...

Koi ingat awok yang kawen tadi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...