Kehadiran x diundang.. Pergi x dilarang...

salam..

Trima kasih coz korg passing trough aknyer blog.. walau x de papepon.. jz ad karya2 hsil seni jiwa ak yg terpndam neh je.. haha.. anyway.. hopefully dpt enjoy n dpt share knowledge brsama2.. yg bruk jdkn pngajaran.. yg baik amal2kn la..

Dlm blog ak neh mcm2 ad.. mostly a part of my life ,copy content dri blog org(hehe.. jgn mare..) n my ideaology yg ntah btul atau x.. klu slah.. jgn mlu2 la tego.. xde org yg perfect dlm dunia neh tau..

Tuesday, May 4, 2010

lembu siapa la yg x tambat neh..

suatu hari, aku berziarah ke rumah kwn baik aku di kg sepening lalat. tiba2 je aku ternmpak seekor lembu ni. duk dpn rmah kwan aku. lembu ni siap mengeteh dgn rodong-rodongnyer kat dpn rmah kwn aku.


yg menambah kepelikkannyer. si lembu neh ikut aku time nk balik ke rumah aku. so aku pun bertanya la kat tuan rumah td, Tiewa nama dia. satu babak dialog yg agak mesra pada mulanya. then bila sampai klimaks. aku pun keluarkan la snjata rahsia aku yg berbunyi " NI LEMBU SIAPA LA X TAMBAT NI, DUK IKOT ORG DRI TADI"


Tiewa ni pun membalas dgn kata2 yg hebat memenuhi ruang 7 petala langit dan 7 petala bumi "NI LA WASIAT KAMPUNG UTK KO, WASIAT NI SUME ORG DA AMIK BAHAGIAN. TINGGAL BAHAGIAN KO JE LG. ADA PAHAM EN.MIN!!!"


pergh.. mmg x boleh lwn da. coz wasiat kg sepening lalat ni.. so kene la terima dgn ikhlas serta bertanggungjwbnya utk menjaga lembu ni.


Ni la lembu wasiat kg sepening lalat tu... besor.. wat gulai kawah ni sedap ni.. tunggu raya haji nanti la..
nama dia rocky coz ad tanduk yg agk ganas wlaupn kcik je tnduk tu.



Tp sblum aku boleh wat pape kat lembu ni. aku kene sign agreement beserta tugas2 khas drpd wkil pemegang wasiat ni. jom kita wat same2.


<1> Thank & link the person that gave you the cow 
      Di sini ingin saya ucapkan ribuan terima kasih kepada cik Tiewa sebagai wakil pemegang wasiat ini. saya juga ingin menyampaikan rasa berterima kasih saya dkt kg sepening lalat ni coz dgn lembu ni nanti boleh la saya wat kenduri kawen time raya haji nanti. save budget aku nk kawen. hehe..


<2> Bagi balik wasiat ni kat 7 blogger yg paling active atau 7 yg paling tak active 
       tiba-tiba je aku jadi wakil pemegang wasiat lak.. adess..



Melalui surat wasiat ini saya akan baca 7 org waris. wasiat ini adalah dari org kaya kampung sepening lalat. waris-waris tersebut ialah:


  1. epol - wakil dari rumah-rumah anak yatim kg ni.
  2. atia - wakil dari kelab cinta sayang kampung
  3. nana - wakil dari kelab comel sekampung
  4. si para-para - wakil dari pari-pari kampung
  5. cik lyn - wakil dari restoran strawbery kampung
  6. cik dyea - wakil dari jutawan kampung
  7. syazana - wakil kelab bahasa kampung.




<3> Bagitau dorang yg dorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat 
      rsenyer. x payah bagitau da kot. da nyatakan kat atas td.

<4> Cerita 3 perkara@apa yg anda selalu buat sambil tengok tv
      mkn lunch aku, duduk la tgk tv 2 n mempredict pe la yg akn terjadi lpas babak tu & mostly tekaan aku tepat pe..

<5> Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan 
      batu, kayu & tkar getah.. seriously aku pnah mkan time aku kcik2 dlu, time bru pndai merangkak la..

<6> Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK 
     575 org.. termasuk geng2 foreigner yg main game kat dalam fb tu.. haha..

<7> Feveret soalan ni, camne korang berjumpa spouse or pakwe/makwe korang? Kat mana?
      ntah la.. x tau cmne tbe2 je terjumpa.. haha..
    

    7 comments:

    sugar2 kapas strawberry said...

    cik lyn tu sy ke??
    tny sambil ttp muka nih ;)

    min said...

    ntah la.. yela tu kot..
    ttup mke gak la ;)

    grecek said...

    follow back...

    sugar2 kapas strawberry said...

    min:ahahahaha..bole plk eh nk main ttp2 muka.. ;)

    sugar2 kapas strawberry said...

    tp mmg btl la sy..ahahaha..
    thnx ye ;)
    tp da buat tag ni

    min said...

    hehe.. da ko ttp mke.. ak pn ttp la mke jgak.. mlu la.. hehe..

    Nerzhul said...

    jauh betoi merayau lembu nih. hahaha

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...